1948 yılında İsviçre Zürih'te hizmete giren ilk Mövenpick restoranının 70. yıldönümü şerefine, 21 Mart akşamı 70. Yıl Menü Tadımı'na katıldık. Bu yıldönümü, tüm Mövenpick Otelleri'nde 40 gün 40 gece kutlanacak. Yani 10 Mart-20 Nisan 2018 tarihleri arasında Mövenpick Otel AzzuR Restaurant'a giderseniz bu farklı menüyü alakart olarak sizler de tadabilirsiniz. Ve tabii Ankara, İzmir ve Golden Horn Mövenpick Otellerinde de tadabilirsiniz...
Bu menü nedir derseniz? Mövenpick'in çok sevilen 7 tabağı, farklı malzemeler kullanılarak tekrar yorumlanmış. Mesela Biftek Tartar'ın yeni yorumu, Deniz tarağı ve avokado tartar. Zürih usulü süt danasının yeni yorumu, Zürih usulü Şitake mantarı ve kök sebzeler. Artık standartlaşmış bu formüller, bu yıldönümü sayesinde daha farklı ve iddialı.. Biz çoğunu tattık ve yorumumuzu sizlerle de paylaşmak istiyoruz.. Gitmek isterseniz yol gösterici olur umarız..
Öncelikle menünün yemeklerini bizlere, sempatik Napolili Şefimiz, Giovanni Terracciano hazırladı. Eşi Türk, Türkçesi gayet başarılı ve yaklaşık 6,5 yıldır Türkiye'de yaşıyor..
* Deniz Tarağı ve Avokado Tartar: Deniz tarağı, domates, avokado, kabak, salata ve zeytinden oluşan bir tabak.. Daha önce avokado tartar hiç yememiştik. Üzerine sıktığımız lime limon ile harika bir lezzet yakaladık. Izgara deniz tarağı zaten her zaman lezzetli bir malzeme. Burada tattığımız deniz tarağı oldukça yumuşaktı, daha önce yemiş olduğumuz deniz tarakları daha diri olduğu için biraz değişik bir tecrübe oldu.. Deniz tarağı ve avokado seviyorsanız sipariş etmekte tereddüt edilmeyecek bir tabak. Fiyatı 75₺.
* Zürih usulü Şitake mantarı ve kök sebzeler: Şitake mantarı, kök sebzeler ve röşti patatesten oluşan bir tabak.. Tam bir vejetaryen seçimi. Şitake mantarı hem lezzetli hem de faydalı bir mantar. Kök sebzeler ile röşti üzerinde ilginç bir kombinasyon. Eminim sebze severler bayılacaktır..fakat Röşti üzerinde açıkçası et aradık.. Patates ve et her zaman en iyi kombinasyon. Farklı lezzet severler için denenesi.. Fiyatı 45₺.
* Deniz mahsullü Casimir: Jumbo karides, deniz tarağı, morina balığı, yengeç bacağı, kum midyesi, deniz börülcesi ve arı poleninden oluşan bir tabak, yanında da köri sosu ve yabani pirinç ile sunuluyor. Bu tabak, tam bir deniz ürünleri şöleni. Deniz ürünleri sevdiğimiz için favori tabağımız kendisiydi.. tüm favori deniz ürünlerimiz tek bir tabakta, daha ne istenebilir? Tüm malzemeler kurutulmadan tam kıvamında pişmiş. Eşlikçisi olan yabani pirinç ilginç bir lezzet, bildiğimiz pirinçler ile alakası yok..mutlaka denenmeli. Sadece yanında gelen köri sosu yadırgadık. Bu sosu tabağa döksek, eminiz hiç bir deniz ürününün lezzetini tam olarak alamazdık... bu kadar deniz ürünü bir tabakta toplanınca haliyle pahalı bir tabak, 95₺.
* Dana Burger Cafe de Paris: Dana biftek, domates, Cafe de Paris tereyağı, kibrit patates, maruldan oluşan bir tabak. Ekmeği olmayan bir burger. Üzerinde erimiş peynir ve yumurta tavasıyla burgercileri memnun edecektir. Biraz sıkı olmakla birlikte lezzetli bir köfte. Yağ çekmemiş kibrit patatesi herkes sever.. Fiyatı 45₺.
* Carrot Waffle: Havuçlu waffle, Mövenpick vanilyalı dondurma ve tuzlu karamelize bademden oluşan bir tabak. Mövenpick dondurma çok sevdiğimiz bir dondurma fakat waffle pek sevmediğimiz için pek bize hitap etmedi. Tuzlu karamelize bademler, tezat lezzetlerin uyumu ile çok güçlü ve çıtır. Fiyatı 28₺.
En son çikolata tabağı, şefimizin kendi elleriyle hazırladığı çikolata likörü ve limoncello masaya teşrif etti. Çikolataya kim hayır diyebilir? likör ve limoncello da çok başarılıydı. İtalya'nın adını hatırlayamadığımız bir bölgesinde limon kabuğunun kalın ve etli olduğu bir türü varmış. En iyi limoncello, bu limondan yapılırmış İtalya'da. Bu da bir dip not olsun..
Son olarak Giovanni şefimizin ellerine sağlık diyoruz.. Farklılaştırılmış bir menüyü sunum ve lezzet olarak başarıyla sundu. Açık mutfakta kendisini izlemek, ekip arkadaşlarıyla samimi ve arkadaşça uyumunu görmek bizi çok etkiledi..
Bu arada servise de değinmek lazım. Daha yapmak istediğimizi yapamadan servis yapan arkadaş her zaman bizden önce davrandı. Özenli ve hızlıydı. Yani servis muhteşemdi denilebilir. Kendisine teşekkür ediyoruz.
Bu yenilikçi ve farklı menüyü, beğeni ve damak tadınıza göre denemenizi tavsiye ederiz... Şimdiden afiyet olsun.. #KanGurular Gültekin U.
İletişim/Ulaşım
Adres: Mövenpick Hotel Istanbul Eski Büyükdere Caddesi No:3 4. Levent / İstanbul
Telefon: +90212 3192929